KONJIČKI KLUB SOKOL DUPCI

Samo 5 minuta od Arene Zagreb i užurbane vreve grada na adresi Stari dvor 35 nalazi se konjički klub Sokol Dupci. Osnovan 2007. godine na nagovor brata i sestre Domagoja i Dorotee Kindl. Obitelj Kindl osnovala je klub sasvim spontano; Domagoj je imao konja te se krenuo natjecati u preponskom sportu. Tada je u klubu bilo malo konja i nešto ostalih domaćih životinja. Od tuda je sve krenulo. Danas se u klubu nalazi 50-ak konja, od kojih su neki privatni konji na pansionu, a tu si i školski konji, mladi konji, ždrebad i sportski konji.

Ponuda kluba

U klubu možete na pansionu držati svoga konja, jahati rekreativno, upisati školu jahanja ili se baviti sportskim jahanjem. S jahačima svih dobnih skupina rade preponski i dresurni treneri pa se u klubu možete okušati u tim disciplinama. Također u klubu je sve aktivniji uzgoj konja, pa ako tražite novu sportsku nadu, ona se možda krije baš u ovom klubu.


ULAZAK U KLUB
AUTOR: TONIJA KEKEZ

ŠKOLA JAHANJA I TRENINZI

Treninzi škole jahanja traju sat vremena bez spremanja konja za jahanje. Treninzi se odvijaju svaki dan osim ponedjeljkom, u jutarnjim i popodnevnim terminima. Satovi se odvijaju u malim grupama od 2 do najviše tri jahača po treneru, a mogući su i individualni treninzi. Konji u školi jahanja su školovani i mirni te jako dobri učitelji. Kako znanje i sposobnosti jahača rastu, tako se mijenjaju i konji. Nakon određenog perioda jahanja možete (i ne morate) polagati jahaću dozvolu kao i sportske licence. Polaganje istih u klubu se održava dva puta godišnje zbog velikog broja jahača. Nakon položene dozvole ili licence možete naravno nastaviti jahati rekreativno i usavršavati svoje znanje, a ako imate želje za turnirima možete se baviti i sportskim jahanjem.

Za sportske treninge i turnire ne morate imati svoga konja. Možete ga iznajmiti, a u tome vam mogu pomoći u klubu. Sportski treninzi se održavaju po dogovoru s trenerom, te su individualni ili u manjoj grupi od 2-3 jahača. Cijeli set prepona kao i dresurna ogradica u klubu veliki su plus kada je sportsko treniranje u pitanju. Moguće je i treniranje privatnih konja, mladih konja ili ako samo želite riješiti problem s kojim se mučite sve to moguće je dogovoriti u klubu.


U KLUBU SE ODRŽAVAJU SPORTSKI TRENINZI
AUTOR: TONIJA KEKEZ


ŠKOLA JAHANJA
AUTOR: TONIJA KEKEZ

PANSION ZA KONJE 

U pansion je uključeno čišćenje, hrana (sijeno, zob), stelja (piljevina ili slama), hranjenje vašom dodatnom hranom ako ju imate te svakodnevno izvođenje konja u ispust. Boxevi su prostrani, a na izbor imate 4 štale u kojima možete birati box za svoga konja. Sve štale imaju i prozore prema van, ili rešetkasta vrata. U klubu postoji 7 velikih ispusta i 4 mala pa se konji kroz dan u njima izmjenjuju s konjima koji im odgovaraju za društvo ili u ispustu borave sami ako vlasnik tako želi. Veliki plus je 24 satni nadzor konja, budući da vlasnici žive u sklopu konjičkog kluba. Ostavljanjem konja u ovom klubu možete mirno spavati jer su vlasnici veoma iskusni te u slučaju nezgode mogu i znaju pružiti prvu pomoć vašem konju do dolaska veterinara. Za sada u klubu nema slobodnih boxeva, ali možete svoje ime staviti na listu čekanja ako se oslobodi mjesto.


JEDNA OD ŠTALA U KONJIČKOM KLUBU SOKOL DUPCI
AUTOR: TONIJA KEKEZ


ISPUSTI ZA KONJE
AUTOR: TONIJA KEKEZ

Na korištenje vam je dostupna hala za jahanje, i vanjsko jahalište s odličnom podlogom koje se može koristiti cijelu godinu. Zbog velike količine jahača koji polaze školu jahanja, te sve većem broju sportaša vlasnici su se odlučili na izgradnju još jednog velikog manježa. Na taj način svi jahači imaju svoj prostor te mogu uživati u treninzima bez gužve.

U klubu je dostupan i solarij za konje, a na dvije različite strane konji imaju i svoju kupaonicu gdje možete konja okupati, ohladiti, namazati kopita.

Nasip je udaljen samo 5-7 minuta lagane šetnje od kluba a on će vas dovesti do prekrasnih terena, šume i potoka. Oko cijelog kluba je i cesta po kojoj možete prošetati nakon treninga i ohladiti konja jer tamo auti rijetko prolaze, a ona vas vodi do mnogobrojnih livada na kojima možete jahati.

Oko kluba ima dosta prostora za šetnju i odlazak na ispašu, a u planu je i izgradnja šetalice.

U klupskom prostoru koji je zimi grijan, a ljeti klimatiziran možete odmoriti, pogledati TV, popiti kavu. Dostupan je i sanitarni čvor, kao i tuševi, gdje se možete presvući i pripremiti za jahanje. U posebnoj prostoriji koja je zaključavana i sigurna možete ako ste vlasnik konja ostaviti i svoj ormar sa stvarima za sebe i svoga konja.

Za vaš auto osiguran je i parking, a ako koristite javni prijevoz autobusna stanica je samo par minuta hoda od kluba te će vas autobus odvesti do Savskog mosta.

Konjički kampovi za djecu

Već 7 godina za redom u klubu se preko ljetnih i zimskih školskih praznika održavaju konjički kampovi za djecu i mlade. Jahače iskustvo nije potrebno jer se kamp prilagođava iskusnim jahačima i početnicima. Tijekom 6 dana koliko traje kamp u klubu djeca jašu, igraju razne igre, održavaju se kreativne radionice, film se gleda pod zvijezdama, zabavlja se uz logorsku vatru, održava se i radionica plesa, predstavlja se preponski i dresurni sport, ljeti se kupa u bazenu i još mnogo zabavnih i poučnih aktivnosti. Sve aktivnosti povezane su s konjima, a veliki dio posvećen je druženju i radu s konjima kako bi se stvorila empatija i ljubav prema drugom živom biću. Za vrijeme boravka u kampu spava se u šatorima, (osim ako vrijeme to ne dozvoljava), a jede se domaće spravljena hrana.


KONJIČKI KAPOVI U KONJIČKOM KLUBU SOKOL DUPCI

Posebnosti kluba

Ono što je posebno u konjičkom klubu Sokol Dupci je poticanje na međusobno druženje kako s konjima tako i s prijateljima, potiče se na sklapanje novih prijateljstava kao i usavršavanje u jahanju i radu s konjima. Ako se u budućnosti vidite kao trener ili veterinar odvije ćete dobiti potreban poticaj i podršku. Česta su druženja, slave se rođendani, a svake godine održava se i svima omiljeno Božićno jahanje za koje se priprema predstava s konjima, dresurni i preponski programi, a naravno najvažnije je međusobno druženje uz kolače, kuhano vino, čaj i ostale slastice.

BOŽIĆNO JAHANJE

Ako imate bilo kakvih pitanja, zainteresirani ste za aktivnosti u klubu ili pansion možete se javiti na broj telefona: 095 899-4559, ili posjetite klupske društvene mreže i pošaljite poruku.

U ovoj kategoriji na našem portalu pokušati ćemo vam približiti što više konjičkih klubova iz svih dijelova lijepe naše kako bi vi i vaš konj pronašli najbolje za sebe. Ako želite predstaviti svoj klub na našem portalu javite nam se mailom.

#konjičkiklub #sokoldupci #školajahanja #preponskojahanje #sportskojahanje #konjičkikamp #uzgojkonja