KAMPIRANJE S KONJIMA 101; ŠTO SVE PONIJETI

Naučite kako otići na noćno kampiranje s konjima (i zapravo uživati ​​u tome) uz naš cjeloviti vodič za kampiranje s konjima.

Nema ništa gore nego biti nespreman na kampiranju. Osim možda biti nespreman na kampiranju s konjima. Toliko ste uzbuđeni izaći na otvorenu cestu sa svojim konjem da… ups, shvatite da ste totalno zaboravili pola svojih obroka u ruksaku.

Izbjegnite zamku zaboravljenog predmeta i popratno putovanje kući uz ovaj ultimativni vodič i kontrolni popis za kampiranje s konjima.

Uz pripremu, kampiranje s vašim konjem može biti zabavno!

Barem u slučaju kampiranja s konjima, mogli biste provesti milijun i pol sati online istražujući najbolju opremu, omjere težine, hranu, i tako dalje, i tako dalje.

Prije nego što prijeđemo na popis za provjeru, pokrijmo neke važne osnove koje treba zapamtiti kada kampirate s konjima.

Ključna razmatranja pri kampiranju s konjima

Gdje ideš i kada?

Nemojte se nervirati na ovo naizgled glupo pitanje! Malo istražite ili razmislite o tome gdje ćete kampirati. Hoće li biti vode za vašeg konja? Što je s hranom? S kakvim se još životinjama možete susresti? Je li teren strm ili prilično ravan?

Sve su to doista važne stvari koje treba razmotriti prije nego što krenete.

Kakve konje vodite na kampiranje?

Nikada, ponavljam nikada ne idite na kampiranje s konjem kojeg ne poznajete i kojem ne vjerujete.S vlastitim konjima znate njihove snage i slabosti.

Nemojte se dovoditi u opasnu situaciju s konjem na kojeg se ne možete osloniti.

Pakirate li za boravak u prirodi ili kampirate u kampu?

Doista, ovaj bi se članak gotovo trebao pretvoriti u dva odvojena popisa i savjeta — jedan za pakiranje u prirodi i jedan za kampiranje u kampu.

Postoje neke velike razlike koje treba razmotriti. Ono što je najvažnije, kada kampirate u kampu, uvijek sa sobom imate prikolicu za konje, najvjerojatnije kamper, i druga vozila.

Prednost (i izazov) ovoga je da možete imati više stvari. Kada se pakirate za noćenje u prirodi, količina stvari koje možete ponijeti ovisi o tome koliko konja imate.

Kampiranje s konjima; Kontrolni popis za početnike

Učinite svoje kampiranje uspješnim pomoću ovog popisa za provjeru. Nemojte se bojati modificirati ga prema vlastitim preferencijama i geografskim potrebama.

Napomena: Stavke s * smatraju se izbornim ili ovise o vašim osobnim preferencijama.


PRIJE KAMPIRANJA DOBRO SE PRIPREMITE

SIGURNOST

 1. GPS
 2. Pribor za prvu pomoć (za tebe i za konja)
 3. Super ljepilo
 4. Highline uže
 5. Mali upaljač
 6. Grijači za ruke
 7. Baterije
 8. Ljepljiva traka

HRANA ZA TEBE

 1. Voda
 2. Visokokalorične energetske pločice ili paketići od orašastih plodova
 3. Druga hrana, najbolje konzervirana kako se ne bi pokvarila

OPREMA ZA TEBE

 1. Vreća za spavanje
 2. Toaletne potrepštine
  • Ovdje se držite minimuma ako putujete s ruksakom — četkica za zube i malo paste za zube.
 3. Sprej protiv insekata
 4. Krema za sunčanje
 5. Šešir
 6. Sunčane naočale
 7. Oprema za kišu
 8. Čizme
 9. Gumice za kosu
  • Čak i ako nemate dugu kosu, gumice se mogu koristiti za sve vrste iznenađujućih stvari kao što je držanje vrećica zatvorenima.

HRANA ZA KONJE

 1. Sijeno
 2. Žitarice (zob, ječam, ili druga dodatna hrana koju vaš konj konzumira)
 3. Sol

KONJSKA OPREMA

 1. Sedlo(a)
 2. Podsedlica
 3. Pršnjak
 4. Par povodaca
 5. Uzda
 6. Ular(i)
 7. Džepni nožić za vezivanje čvorova
 8. Rajser
 9. Maska za muhe
 10. Sprej protiv insekata
 11. Dodatni set potkova
 12. Čekić
 13. Sklopiva kanta

Imajte na umu da možda već imate puno ovih stvari u svojoj prikolici za konje. Pregledajte i fizički zapišite stavke koje imate i označite ih.

Savjeti za kampiranje s konjem

Pakiranje je samo dio cijelog kampiranja. Evo nekoliko brzih savjeta koji će vam pomoći da vaše putovanje bude uspješno:

 • Istražite kamo idete prije nego što tamo odete (treba li im sijeno, ima li vode, kakve bismo divlje životinje mogli susresti itd.)
 • Ako niste iskusni kamper, nemojte ići sami. Kampirajte s nekim iskusnijim ili s nekim početnikom, samo nemojte ići sami.


KAMPIRANJE S KONJEM BITI ĆE POSEBNO ISKUSTVO

Često postavljana pitanja o kampiranju s konjima

Kako vezati konja dok kampirate?

Konja na kampiranju možete vezati za drvo, prikolicu ili privremenu ogradu koju ćete postaviti. Budite sigurni u čvor koji vežete kako bi ujutro svog konja našli na mjestu, a uvijek možete pronaći video primjere na internetu

Što je s hranjenjem konja na kampiranju?

Prvo o čemu morate razmišljati je vaš konj. Treba li vašem konju posebna hrana? Koliko će hrane trebati vašem konju?

Razmislite o njihovim prosječnim obrascima potrošnje i satima jahanja kroz dan. Na putovanje nosite samo hranu koju konj inače konzumira, kampiranje nije vrijeme za isprobavanje nove hrane i dodataka.

Sljedeća stvar o kojoj treba razmišljati je kamo idete. Zahtijeva li to područje sijeno ili ćete ga moći kupovati usput. Preporuka je ne mijenjati hranu na putovanjima, tako da budite sigurni da ćete imati dovoljno hrane i vode za svog konja na putovanju.

Što NE biste trebali spakirati za kampiranje s konjima?

Nemojte se pretrpavati. Pokušajte si predočiti kako će izgledati cjelokupno putovanje od trenutka kada krenete do trenutka vračanja kući. Dok to radite napravite popis stvari koje će vam trebati. Na taj način ćete sve potkrijepiti.

Koliko težine moj konj može nositi?

Osnovno pravilo je da ne bude više od 20% tjelesne težine vašeg konja.

Međutim, ako ćete kampirati na brdovitom terenu te ako će kampiranje biti intenzivno, budite oprezni i ciljajte na nešto manje od toga.

Sretno kampiranje! 🙂

#kampiranje #kampiranjeskonjima #terenskojahanje #izletskonjima