68. LIPANJSKI TURNIR; TRADICIJA PREPONSKOG SPORTA

Lipanjski turnir; tradicija preponskog sporta 

Danas je počeo 68. Lipanjski turnir. Da, dobro ste pročitali, 68.! Lipanjski turnir, koji se održava od 1955. godine, drugo je najstarije sportsko natjecanje u Hrvatskoj nakon atletskog Memorijala Borisa Hanžekovića, te je jedan od najvažnijih turnira u godini. Kao i svake godine očekuje se veliki broj jahača iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Program

Ove godine Lipanjski turnir počinje u petak 31.05. te traje sve do nedjelje 02.06. Svaki dan turnir počinje u 10:00 sati, a završava u 18:00 sati, a možda i kasnije, o čemu ćemo Vas svakako izvještavati na našem profilu.

Novost od ove godine je ta da ćemo osim preponske discipline moći gledati i dresurne jahače u svim kategorijama. Dresurne utakmice svakako doprinose zanimljivosti turnira, a privlače i veći broj gledatelja, stoga se nadamo da će i to postati tradicija Lipanjskog turnira.

Najvažnija utakmica turnira je Pehar grada Zagreba visine 140 cm koja će se održati zadnjeg dana Lipanjskog turnira, u nedjelju u popodnevnim satima. Zanimljivost te utakmice je velik i predivan prijelazni pehar koji se dodjeljuje pobjedniku. Zagrebački konjički savez je sa svojim partnerima za natjecatelje uspio osigurani bogat nagradni fond.
Uz najtežu i najzanimljiviju utakmicu ne smijete propustiti ni skok padobranaca u 12:00 sati koji će pristati na samo travnato jahalište gdje se i održava turnir. Uz sve to jahače i posjetitelje zabavljati će poznati reper Marin Ivanović Stoka.

Najmanjim posjetiteljima također će biti zanimljivo jer se za njih u subotu i nedjelju od 11:00 do 15:00 sati održava besplatno jahanje ponija, a za dodatnu zabavu biti će i napuhanaca koje djeca obožavaju.

Svakako neće nedostajati ni hrane i pića pa nemate izgovor da ne posjetite Zagrebački hipodrom ovog vikenda.Ulaz je besplatan, program je raznovrstan za sve generacije, stoga i vi budite dio ove zabavne, edukativne i nadasve predivne tradicije. Vidimo se!